Kategorier
Generelt

Bakgrunn for bloggen

Hva var motivasjonen og driven min for å begynne på en blogg?

Det handler like mye om personlig utvikling som at jeg synes det er moro å produsere og dele innhold.

Hva var motivasjonen og driven min for å begynne på en blogg? Det er er flere årsaker til, og de viktigste lister jeg opp her.

Det handler like mye om personlig utvikling som at jeg synes det er moro å produsere og dele innhold.

Jeg har alltid likt å være i stand til å skape noe. Det å bedrive egen verdiskapning gjennom å formidle noe som både jeg og andre finner nytte i, synes jeg er moro. Og jeg liker å skrive og dele informasjon om emner som interesserer meg, så derfor var jo veien til å lage en blogg relativt kort.

Det er ene siden av det.

Den andre er at jeg får «faglig» utvikling innen det jeg skriver om, ettersom jeg må prosessere innholdet på en annen måte i hodet når jeg skal formidle det til andre, for at det skal ha kontekst, sammenheng og et fornuftig innhold med en rød tråd gjennom.

Dette synes jeg er en nyttig øvelse uansett hva det måtte gjelde, og noe som er overførbart til de fleste fasetter av liv og jobb.

Det å være i stand til å formidle noe på en engasjerende, informativ, og gjerne objektiv, måte, er noe som jeg ser på som en viktig egenskap for meg selv. Og dette er noe som en slik blogg bidrar til å gjøre meg bedre på.

En annen ting som jeg ønsker å få ut av å drive denne bloggen, er å bli mer komfortabel med å presentere via lyd og video, så jeg har planer om publisere videoer hvor jeg gjennomgår analyser av aksjer, hvordan jeg leser grafen, tolker indikatorer, og hva som gjør at jeg finner en aksje interessant på akkurat det tidspunktet.

Dette er noe som sannsynligvis kommer til å bli tilgjengelig for de som abonnerer på bloggen, ettersom at det krever mer av meg å lage, og jeg vil gjerne ha muligheten til å gi noe ekstra tilbake til de som engasjerer seg litt ekstra på bloggen. Det har man mulighet til å gjøre via påmeldingen nederst på siden her.

Dette er tross alt et prosjekt for at jeg skal bli bedre, men også at de som ønsker det skal få muligheten til å lære det som jeg har brukt mye tid på å lese meg opp på og lært selv.

Jeg er på ingen måte noen ekspert eller noe annet innen dette, men jeg har sett at noen ting fungerer ganske bra innen teknisk analyse, og jeg blir mer nøyaktig og får en dypere forståelse av det selv av å gjøre det mye, samt av å kunne formidle det, som nevnt over.

Det ble tatt en vurdering på om jeg skulle lage denne bloggen på engelsk, for å få et langt større publikum, og det ble foreløpig avgjort at jeg skriver på norsk og forholder meg primært til norske aksjer per nå. Men muligheten er til stede for å inkludere engelske innlegg, samt utenlandske aksjer også i fremtiden.

Jeg har lest en del om fundamental analyse og økonomisk analyse av selskaper også, men det er ganske annerledes å forholde seg til enn teknisk analyse, så jeg velger å forholde meg til TA enn så lenge, da det er den delen av aksjeanalyse som er tiltalende for meg. Det å kunne se den kollektive psykologien og logikken fungere på en graf er ganske fascinerende.

Jeg skriver logikk siden det er mye algoritmisk trading på børsene, som benytter logikk for kjøp og salg, samt at mange tekniske analytikere benytter samme indikatorene og tegnene når de gjør opp sine meninger.

Siden dette er primært, for min del, er en blogg for at jeg skal få mer læring i teknisk analyse og lære å formidle, og som forhåpentligvis samtidig andre får nytte av, så ønsker jeg gjerne konstruktive tilbakemeldinger på innholdet, om du føler at du har noe du ønsker å spørre om eller kommentere.

Veien videre fremover blir i hovedtrekk å fortsette med å finne aktuelle aksjer på børsen hvor jeg ser at aksjen er på et interessant sted analytisk sett, og ta en gjennomgang av den og hva jeg tror kommer til å skje, og i tillegg lage flere innlegg med hvilke tekniske indikatorer jeg bruker, eller har erfaring med, hvordan de kan brukes, og når de bør brukes.

En viktig ting å også bemerke, er at det langt fra alltid går den veien i aksjen som man tror. I mange tilfeller kan alt peke mot et utfall, så får man en reaksjon andre veien. Derfor tar man alltid en risiko når man handler på børs, uansett hvor troverdig ting kan se ut som, og man står alltid ansvarlig selv for å ta de forholdsreglene som kreves i slike situasjoner, som å ha et gitt forhåndsdefinert punkt hvor man går ut av handelen om ting går gale veien.